VENDULA SVOBODOVÁ: Som Židovka a vyhrážali sa mi preto!

foto internet

Bratislava 21. októbra 2010 (Gipsy Television/Katarína Mrňová) - Najznámejšia česká vdova Vendula Auš Svobodová exkluzívne priznala pre Gipsy Television, že má židovský pôvod.

Riaditeľka nadácie Kvapka nádeje Vendula Auš Svobodová dostala niekoľko výhražných anonymov. „Raz som zobrala manžela do sinagógy na Chanuku. Bola tam aj televízia a oni natočili reportáž. Chceli hovoriť s manželom, on však povedal, že ja som kresťan a tak som im to vysvetlila ja. Bolo to v hlavných správach a môžem vám povedať, že som dostala niekoľko anonymov v súvislosti s mojim pôvodom a to sa mi nepáči.," dodáva V. Svobodová.


Šéfka nadácie si myslí, že podobné útoky na Rómov sú ešte horšie zlo, ako zažívala ona sama. Osobne má pozitívny vzťah k Rómom. Počas obdobia, keď bola hospitalizovaná s nebohou dcérou v nemocnici, väčšiu časť z tohto obdobia bola na izbách práve s rómskymi ženami. „Raz mi jedno rómske dievča povedalo, hej ty si dobrá, nechcela by si nás niekde brániť? A ináč tá vaša kultúra je temperamentná, je ohnivá a ja som tiež temperamentný človek a veľmi tomu rozumiem," dodala pre Gipsy Television Vendula Auš Svobodová.

 



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.