Rakúsko/ Vatikán, 30.08.2015 SPRÁVY

VATIKÁN: Táto slovenská Rómka sa stretne s pápežom Františkom.

ilustračné foto topky.sk

Pápež František sa v októbri stretne s Rómami. Do Vatikánu tak prídu tisícky ľudí z viacerých krajín Európy. Niektorí sa so svätým otcom stretnú aj na osobnej audiencii. 

Do Vatikánu sa chystá aj početná rómska komunita z Rakúska. Cestu za svätým otcom zastrešuje tamojšia organizácia Caritas. V rakúskej skupine bude aj slovenská speváčka Ivana Cibuľová. Práve tá sa vlani zviditeľnila u našich susedov účinkovaním v talentovej súťaži Die große Chance.

Ivana Cibuľová zaspieva pápežovi

Slovenská speváčka Ivana Cibuľová sa osobne stretne s pápežom 26. októbra. Dokonca mu aj zaspieva v sprievode 4 člennej kapely. 

"Som vďačná za túto ponuku, ktorú som dostala. Ja som vyrastala v kostole. Môj vzťah s Bohom je veľmi silný. Spievať pre hlavu cirkvi je preto pre mňa splnený sen a zároveň vyslovenie vďaky za talent, ktorý som od Boha dostala," povedala Ivana Cibuľová pre Gipsy Television.


Pre mladú speváčku bude stretnutie s pápežom výnimočné aj preto, že v tento deň oslávi narodeniny. "Je to najkrajší darček, aký som kedy dostala, som za to naozaj vďačná," dodala Cibuľová.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.