01.08.2018 SPRÁVY

US Steel je v Košiciach spokojný, uvažuje o ďalších investíciách.

V súčasnosti je US Steel v Košiciach spokojný, rozmýšľa o ďalších investíciách na zvýšenie konkurencieschopnosti a o odchode z Košíc momentálne neuvažuje, uviedol vicepremiér pre investície a informatizáciu Richard Raši po rokovaní s najvyšším vedením americkej korporácie a jej slovenskej divízie.

„US Steel je najväčší zamestnávateľ v Košiciach a patrí aj medzi najväčších na Slovensku a je absolútne stabilný partner tejto krajiny. Preto nás ich spokojnosť veľmi teší,“ vyhlásil podpredseda vlády. V Pittsburghu sa včera stretol s prezidentom a výkonným riaditeľom oceliarskeho koncernu Davidom B. Burrittom, s prezidentom US Steel Košice Scottom D. Buckisom a ďalšími členmi vedenia.

Jednou z tém rokovania boli aj dodatočné clá na dovoz ocele, ktoré USA zaviedli od júna. Ich cieľom je predovšetkým uchrániť americký trh pred výrobcami z Indie, Číny a Brazílie. US Steel Košice však tieto clá neohrozujú. „US Steel Košice je našťastie producent ocele, ktorého takmer celá výroba je umiestňovaná na neamerickom trhu, uvalenie ciel sa ho teda bytostne nedotýka a ich biznis to zásadne neovplyvňuje. Aj preto mali minulý rok jeden z rekordných,“ konštatoval Richard Raši.

Vicepremiér a vedenie US Steel neobišli ani problémy, ktorými sú náklady spojené s kontinuálnym znižovaním emisií, s cenou elektrickej energie a s pracovnou silou. Richard Raši deklaroval záujem vlády na podpore kľúčových zamestnávateľov na Slovensku a ochotu riešiť ich problémy.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.