29.01.2019 SPRÁVY

Univerzita Komenského otvára svoje priestory pre záujemcov o štúdium.

Univerzita Komenského v Bratislave otvára svoje priestory v priebehu prvých mesiacov tohto roka pre záujemcov o štúdium. Informuje o tom univerzita na svojom webe. 

Uchádzači o štúdium na najväčšej univerzite na Slovensku sa dozvedia informácie o štúdiu, o prijímacom konaní na akademický rok 2019/2020 a tiež o jednotlivých študijných programoch. Jednotlivé fakulty UK predstavia aj priestory školy.

Najbližší deň otvorených dverí bude v piatok (1.2.) na Jesseniovej lekárskej fakulte v Martine, nasledovať bude fakulta matematiky, fyziky a informatiky 6. februára či 13. februára farmaceutická fakulta.

Evanjelická bohoslovecká fakulta bude mať mesiac otvorených dverí v priebehu celého februára. Pôjde však o netradičnú formu. Záujemcovia nemusia prísť na fakultu osobne, ale prehliadku fakulty a informácie o nej sa dozvedia prostredníctvom skype hovoru, kde ju predstavia záujemcom online.



Rímskokatolícka cyrilometodská bohoslovecká fakulta privíta záujemcov o štúdium 12. mája a fakulta sociálnych a ekonomických vied 6. marca.  

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.