05.11.2019 SPRÁVY

Toto sú najhľadanejšie Rómky v Európe.

Europol pripravil v spolupráci s európskymi políciami informatívnu kampaň "Zločin nemá pohlavie", ktorou chce poukázať na to, že medzi najhľadanejšími Európanmi sú aj osoby ženského pohlavia.

Najhľadanejšou Rómkou v Európe je 52-ročná Iveta Tancošová z Českej republiky. V auguste 2010 nalákala mladé dievča do Anglicka pod zámienkou, že bude pracovať ako zdravotná sestra.

Ihneď po príchode do krajiny, dievčaťu vzala  jej cestovný pas a oznámila jej, že bude pracovať ako prostitútka.


Keďže dievča odmietlo vykonávať prostitúciu, Iveta Tancošová ju podľa polície zamkla do v miestnosti, kde musela denne poskytovať sexuálne služby desiatkam klientov a to niekoľko mesiacov. Ak odmietla, bola brutálne zbitá.

Takto bola nútená pracovať 7 dní v týždni. V januári 2011 ju utečenec predal svojim príbuzným v Írsku. Súd ho uznal za vinného a odsúdil na 7,5 roka väzenia. Iveta Tancošová je ale stále na úteku a pred zákonom sa skrýva.

Ďalšou najhľadanejšou Rómkou podľa Europolu je ťaktiež Češka, 46-ročná Monika Rafaelová.

Trestné činy mala spáchať pred dvomi rokmi. Vo Švédskych obchodoch okrádala ľudí spolu s ďalšími páchateľmi. V nákupných centrách kradla kabelky a peňaženky. Poškodeným následne vybielili bankové účty. 

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.