16.07.2018 SPRÁVY

Tí, ktorí neukončili základnú školu sa môžu prihlásiť na kurz základného vzdelania.

ilustračné foto

Žiaci, ktorí nemajú ukončený deviaty ročník základnej školy sa môžu prihlásiť na kurz základného vzdelania. Cieľom je, aby mohli pokračovať v štúdiu na strednej škole.

Kurz základného vzdelania nie je novinkou. Nemá však pevne stanové vzdelávacie rámce. Kurz je určený žiakom, ktorí neukončili deviaty ročník základnej školy. 

"Chceme, aby tento kurz bol najmä v najmenej rozvinutých okresoch k dispozícii všetkým záujemcom, aby presne vedeli kde môžu takýto kurz absolvovať,"
povedal pre Gipsy Television štátny tajomník ministerstva školstva, Peter Krajňák. 

Rezort školstva si od kurzu sľubuje, že mnohí rómski študenti vďaka dodatočnej výučbe budú môcť študovať na stredných školách. 

"Aby mohli získať vzdelanie vrámci odborného vzdelania a prípadne ak budú mať záujem, aby pokračovali v maturitnom vzdelávaní," vysvetlil Krajňák.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.