Stropkov, 24.09.2016 SPRÁVY

STROPKOV: Tamojší Rómovia žijú v katastrofálnych podmienkach. Jedného z nich napadli potkany.

foto Gipsy Television

V Stropkove žije početná rómska komunita. Ľudia tam žijú v chatrčiach a v zdevastovaných bytovkách. Obyvatelia Stropkova sa sťažujú aj nato, že v nich majú ploštice, šváby a potkany.

Štáb Gipsy Television navštívil nelegálnu osadu v Stropkove. Ľudia tam žijú bytovkách, ktoré sú v zlom technickom, statickom a hygienickom stave. Rómovia tam žijú aj v provizórnych chatrčiach. Odpadky nekončia v kontajneroch, ale na zemi. Ľudia to odôvodňujú tým, že žiaden v osade nemajú.

Okrem neporiadku, ktorý si Rómovia spôsobujú, podľa nich nechtiac, ľudí trápi aj zlý hygienický stav. V osade sa podľa domácich nachádzajú premnožené potkany. Tie už dokonca mali napadnúť aj človeka. 



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.