30.12.2019 SPRÁVY

STARÁ ĽUBOVŇA: Na Latino párty nepustili rómsku učiteľku a jej netere. Dôvodom mal byť údajne ich etnický pôvod.

Učiteľka s 30-ročnou praxou je z celej situácie sklamaná. Na latino párty ju s jej neterami nepustili. Dôvodom mal byť údajne ich rómsky pôvod.

Magdaléna Pompová šla s neterami na latino párty v Starej Ľubovni. Pred akciou ale zatelefonovali do Športového a relaxačného centra - ŠRC, aby si rezervovali stôl. "Telefonovala tam neter, ale žial stoly už boli rezervované. Povedali jej však, že to nie je problém, že na latino párty môžeme prísť," povedala Magdaléna Pompová pre Gipsy Television.

Päť žien a syn pani Pompovej sa tak v uplynulú nedeľu vybrali na spomínanú latino párty. To však ale ešte netušili, čo ich po príchode do Športového a relaxačného centra - ŠRC čaká. "Mladý muž nám povedal, že je to súkromná párty a že je tu všetko rezervované," povedala Pompová.



Učiteľka sa nedala odbiť a mužovi, podľa jej slov, argumentovala tým, že podujatie prezentovali ako verejné na sociálnej sieti Facebook. "Prišli ďalší ľudia, boli to Nerómovia, vstupenky im predali," povedala Magdaléna Pompová v rozhovore pre Gipsy Television.

Podľa Pompovej na podujatí neboli žiadni Rómovia. "Mňa by to netrápilo, ak by ma tam nepustili pretože som to už zažila. Mne išlo o moje netere, ktoré sa snažia, ktoré študujú. Jedna študuje jazyky, 5-ročný odbor a druhá maturuje z manažmentu. Snažia sa integrovať a keď som videla tie sklamané tváre ...," dodala Pompová.

Gipsy Television požiadala o stanovisko Športové a relaxačné centrum - ŠRC. Článok budeme atualizovať.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.