SOCIÁLNE: Nadácia Intenda ponúka ubytovanie pre 4 odídencov z detských domovov

ilustračné foto

Bratislava, 21. augusta 2013 (Gipsy Television) - Nadácia Intenda vytvorila kapacity pre štyroch mladých ľudí, odchovancov detských domovov, ktorým poskytne výhodné ubytovanie v priestoroch bratislavskej budovy YMCA na šiesť mesiacov.

 

Pilotný projekt poskytnutia zvýhodneného ubytovania v apartmánoch v objekte YMCA je založený na princípe poskytnutia „štartovacieho" priestoru pre tzv. bežný život.
 
"Radi by sme vytvorili priestor pre odstránenie závislosti na sociálnych systémoch, ovládanie ich využívania, podporili presvedčenie, že vstup do sociálneho systému by mal byť poslednou možnosťou riešenia vlastnej situácie a naopak, motivovať odchovancov z detských domovov byť samostatnými - dokázať si zarobiť na základné životné potreby, vytvárať zdravé, bežné vzťahy, mať vízie a príležitosti na ich dosahovanie," povedala pre Gipsy Television správkyňa nadácie Iveta Gnjatovičová.


"Prostredníctvom zaslania žiadosti na našu výzvu môžu reagovať bývalí klienti detských domovov zo Slovenska, ktorým sa ukončila ochranná ústavná výchova. Jednou z podmienok pre pridelenie štartovacieho ubytovania je absolvovanie vysokej školy, respektíve pretrvávajúce vysokoškolské štúdium v externej forme. Ďalším hodnotiacim kritériom bude posúdenie motivačnej eseje," doplnila Gnjatovičová.

 

Nadácia Intenda prijíma žiadosti do 15. septembra 2013.

 

 

Viac informácií nájdete TU

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.