SOCIÁLNE: Finančník Soros bude v Bratislave hovoriť o európskej rómskej politike

Bratislava 19. októbra 2010 (TASR) - Do Bratislavy zavíta na dva dni filantrop, finančník a zakladateľ siete Nadácií otvorenej spoločnosti George Soros. Hneď v prvý deň v stredu 20. októbra vystúpi v odbornej diskusii zameranej na výzvy spoločnej európskej rómskej politiky.

K témam súvisiacim s inklúziou Rómov na Slovensku sa vyjadria aj autor štúdie Straty z vylúčenia Rómov a poslanec NR SR Anton Marcinčin (KDH), projektová manažérka pre vzdelávanie a inklúziu Rómov Janette Maziniová a generálny riaditeľ Fondu sociálneho rozvoja Marek Hojsík. TASR o tom informovala Barbara Horváthová z Nadácie otvorenej spoločnosti. 

 

Soros bude v stredu 20. októbra hosťom v diskusnej relácii TA3 Téma dňa. Maďarský rodák bude hovoriť najmä o projekte sociálnej inklúzie Rómov. Podľa avizovaných plánov by chcel Soros vytvoriť v Európskej únii spoločné sociálne štandardy, pričom touto myšlienkou sa začal zaoberať najmä po vysťahovaní Rómov z Francúzska.


Finančník a filantrop odišiel z Maďarska po 2. svetovej vojne v roku 1946. Od roku 1947 žil v Anglicku a v roku 1956 sa presťahoval do USA.

 

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.