13.11.2017 SPRÁVY

SOCIÁLNE: Dávky v hmotnej núdzi sa v budúcom roku zvýšia o 5 %.

ilustračné foto

Od nového roka štát zvýši poberateľom sociálne dávky o 5%. Zvýši sa aj aktivačný príspevok. Viac informácií nám o pripravovanej zmene povedal hovorca Ministerstva práce Michal Stuška.

"Všeobecne o 5 % zvyšujeme príspevky, dávky v hmotnej núdzi, čo bolo akceptované aj partnermi. Čo chcem zvýrazniť, aj u tohto návrhu zákona, že od roku 2009 nebola táto čiastka valorizovaná ani menená," povedal minister práce Ján Richter. 


Zvýši sa aj aktivačný príspevok zo 66,20 eur na 132,40 eur. "To znamená, že ak sa zamestná hlava rodiny, poväčšine muž, manžel alebo rodič a rodina je naďalej pod úrovňou a poberá hmotnú núdzu, tak aktivačný príspevok nebude 66,20 eura ako doteraz, ale 132,40 eura. Tým máme maximálny záujem motivovať ľudí, aby pracovali," zdôraznil minister práce. 



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.