14.04.2018 SPRÁVY

ŠKOLSTVO: V Jurskom a v Jelšave sa zlepší vzdelávanie detí.

ilustračné foto

Na zlepšenie podmienok vzdelávania sa vďaka schválenému regionálnemu príspevku vo výške  250 000 eur môže tešiť obec Jurské, ktorá rozšíri kapacity svojej kontajnerovej školy. "Z existujúcich ôsmich pribudne prístavbou II. nadzemného podlažia ďalších osem tried, zborovňa a sociálne zázemie." Gipsy Television o tom informoval Úrad vlády.

Škola tak zmení svoje doterajšie dvojzmenné vyučovanie v náhradných priestoroch na obecnom úrade a v suteréne za jednozmenné vyučovanie v bežných, ale aj  odborných učebniach. Dostavané priestory budú okrem iného využité na záujmovú činnosť a školský klub detí v popoludňajších hodinách. Spolu s vytvorením priestorov tried a sociálnych zariadení bude vybudované schodisko aj inžinierske siete. 

Lepšie podmienky na vzdelávanie budú mať vďaka schválenému regionálnemu príspevku vo výške 250 000 eur aj deti a žiaci v Základnej škole s  Materskou školou v Jelšave -  v roku 2018 kompletne zrekonštruujú svoje skladové priestory, ktoré budú po rekonštrukcii slúžiť ako  pavilón učební praktického vzdelávania. "V tomto roku sa začne s prvou časťou rekonštrukcie školskej jedálne, počas ktorej sa vďaka príspevku zrenovuje elektroinštalácia, vodovod, kanalizácia, ale aj okná či dvere," ozrejmil Tlačový odbor Úradu vlády.

V druhej časti rekonštrukcie v roku 2019 dostane jedáleň nové podlahy, dlažby a nátery a kompletne sa zmodernizuje jej kuchynské zariadenie. V roku 2020 budú zrekonštruované sociálne zariadenia, kanalizácia a rozvody v elokovanom pracovisku materskej školy.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.