Bratislava, 09.12.2014 SPRÁVY

ŠKOLSTVO: Chceš študovať na Ekonomickej univerzite? Aj ty máš šancu!

ilustračné foto Gipsy Television

Chceš študovať na Ekonomickej univerzite v Bratislave bankovníctvo, financie, manažment, cestovný ruch alebo IT technológie? Zapoja do programu Aj ty máš šancu!

Rómski študenti, ktorí sa zapoja do programu Aj ty máš šancu!, budú môcť využiť napríklad bezplatné prípravné kurzy, pomoc pri hľadaní ubytovania či získavaní štipendií. Študentský parlament im v spolupráci s koordinátorkou programu pomôže tiež pri zorientovaní sa na škole a s doučovaním.

„Rómski študenti budú
, samozrejme, musieť splniť všetky podmienky na prijatie na univerzitu, vrátanie prijímacích skúšok. Ak uspejú, do univerzitných lavíc zasadnú v septembri 2015,“ povedala pre Gipsy Television Zuzana Balážová z Centra pre výskum etnicity a kultúry (CVEK).

Ekonomická univerzita chce takto ukázať, že aj rómski stredoškoláci majú šancu študovať bankovníctvo, financie, manažment, cestovný ruch alebo IT technológie na prestížnej univerzite, akou EUBA určite je. „Univerzita je tu pre všetkých študentov. Programom, ktorý sme pripravili, chceme podporiť rómskych stredoškolákov, ktorí majú snahu,  záujem a schopnosti študovať na našej univerzite,“ povedal rektor Ekonomickej univerzity, profesor Rudolf Sivák.

 

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.