10.01.2018 SPRÁVY

RIMAVSKÁ SOBOTA: Ľudia bez prístrešia môžu v zime využiť nocľaháreň.

ilustračné foto

Ľudia bez prístrešia, ktorí sa nachádzajú v hmotnej alebo sociálnej núdzi a nemajú uspokojené základné životné potreby, môžu aj túto zimnú sezónu v Rimavskej Sobote využiť služby tamojšej nocľahárne na Hviezdoslavovej ulici.

"Klientmi nocľahárne sú najčastejšie občania vo veku od 40 do 60 rokov. V čase Vianoc sa pre ubytovaných každoročne pripravuje sviatočná večera a Červený kríž pripravuje vianočné balíčky," informovala Angela Kecskemétyová z oddelenia sociálnych vecí Mestského úradu Rimavská Sobota.

S ľuďmi bez prístrešia mesto podľa jej slov vykonáva aj sociálnu prácu prostredníctvom svojich sociálnych pracovníkov. "Pomoc priebežne poskytujú 55 občanom bez prístrešia. Celkovo v meste evidujú 73 takýchto obyvateľov," dodala Kecskemétyová.

Nocľaháreň pre ľudí bez prístrešia v Rimavskej Sobote tvoria dve budovy, ktoré sú rozčlenené na priestory pre mužov a pre ženy. Mužská časť má kapacitu 13 osôb a ženská štyri osoby. Mesto toto zariadenie prevádzkuje každoročne od októbra do apríla, pričom priestory sa otvárajú o 19.00 h a záujemcovia o prespanie musia prísť najneskôr do 21.00 h. Budovu musia opustiť ráno do 7.00 h.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.