R. SULÍK: Múry sú prejavom beznádeje ľudí

foto TASR

Bratislava 4. okóbra 2010 (Gipsy Television/Katarína Mrňová) Obraným mechanizmom majority je najnovšie stavnie múrov. Predseda parlamentu Richard Sulík z SaS tvrdí, že je to symbol beznádeje.

Múry, ktoré doteraz na Slovensku mestá a obec proti Rómom postavili nerieša problém, tvrdia odborníci. Michalovskí Rómovia z osady Angy mlyn si skracovali cestu do centra mesta cez trávnik pomedzi obytné bloky. Podľa medializvaných informácií mesto nepostavilo asi 500-metrový múr proti Rómom. Údajne išlo o protihlukovú stenu. Prešov sa tiež môže pochváliť 8 metrovou panelovou bariérou. Tamojším obyvateľom na konci Muránskej ulice sa nepáčilo, že Rómovia si skracovali cestu zo Starej Tehelnce do mesta.

 

R. Sulík pre Gipsy Television uviedol, že stavenie múrov nepokladá za súčasť riešenia rómskej problematiky. „Múry nie sú riešenie, je to jednoducho len prejav toho, že sa rómska problematika dlhodobo nerieši a je to zrejme prajav zúfalstva tých ľudí. Tým, že múry vznikajú to len potvrdzuje,to že treba sa tej problematike intenzívne venovať."

 

Fotogaléria:

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.