R. SOBOTA: Terénni sociálni pracovníci už nebudú pomáhať sociálne slabším

ilustračné foto AP

Rimavská Sobota 18. októbra 2010 (TASR) - V Rimavskej Sobote sa po dvoch rokoch končí projekt komunitnej práce, v rámci ktorého terénni sociálni pracovníci pomáhali sociálne slabším občanom. Mestský úrad si ich prácu pochvaľoval.

Dvaja terénni sociálni pracovníci a štyria asistenti pôsobili v meste a na sídlisku Dúžavská cesta, kde žije približne 900 Rómov. Riešili záškoláctvo, problémy bezdomovcov, vykonávali šetrenia v domácnostiach či vypomáhali s vypisovaním rôznych tlačív a formulárov. "Na sídlisku boli nápomocní asi 80 percentám rodín. Keďže zatiaľ nebola vyhlásená žiadna výzva na pokračovanie komunitnej práce, k 31. októbru títo pracovníci končia," povedala TASR Angela Kecskemétyová poverená vedením oddelenia kultúry a starostlivosti o občana Mestského úradu (MsÚ) v Rimavskej Sobote.  Podľa jej slov kompetencie a náplň práce terénnych sociálnych pracovníkov budú MsÚ chýbať. Ich agendu budú musieť podeliť medzi jeho ostatných zamestnancov. Na projekt Rozvoj komunitnej práce pre občanov v sociálnej inklúzii získalo mesto takmer 92.000 eur z Európskeho sociálneho fondu, zvyšných päť percent spolufinancovalo samo.

 

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.