Slovensko, 03.06.2016 SPRÁVY

Prihláste sa do súťaže Farebný svet - Coloriskeri luma.

ilustračné foto

Občianske združenie Romano Kher-Rómsky dom vyhlasuje 7. ročník súťaže s názvom Farebný svet-Coloriskeri luma. Súťaž je určená žiakom základných, špeciálnych škôl, klientom komunitných centier a centier voľného času.

"Aj keď je na Slovensku nespočetné množstvo výtvarných súťaží, tá naša je jediná celoštátna. Jej cieľom je rozvíjať rómsku kultúru a súčasne pomôcť učiteľom pri šírení informácií o rómskej kultúre a zvýšiť sebavedomie rómskych detí cez spoznávanie rómskych autorov," povedala pre Gipsy Television šéfka organizácie Romano Kher-Rómsky dom, Agnes Horváthová.

Poslaním súťaže je motivovať žiakov, aby prostredníctvom svojich výtvarných schopností dokázali tvorivo a originálne, výtvarnými umeleckými výrazovými prostriedkami, sformulovať svoje myšlienky, postoje a názory na spolunažívanie rómskej národnostnej menšiny. 



VIAC INFORMÁCII O SÚŤAŽI NÁJDETE TU

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.