21.08.2017 SPRÁVY

PREZIDENT: Svoj plat opäť venoval ľuďom v núdzi.

foto: Gettyimages.com

Prezident SR Andrej Kiska rozdelil svoj júnový plat desiatim rodinám, ktoré sa ocitli v núdzi. Každá z nich dostala 493,80 eura. Informoval o tom Martin Lipták z tlačového oddelenia Kancelárie prezidenta SR.

Kiska pomohol napríklad staršiemu mužovi so svalovou dystrofiou, ktorý sa pohybuje na elektrickom vozíku a je odkázaný na pomoc inej osoby. Hendikepovaný muž po smrti rodičov žije v zariadení sociálnych služieb a musí vyžiť len z invalidného dôchodku.

Adresátom príspevku je tiež rodina, ktorá žije s troma deťmi v chatke bez elektriny a bez stáleho prístupu k vode. Prezidentova finančná pomoc smerovala i k onkologickým pacientom a rodinám, ktorých členovia majú nádorové ochorenia.

Adresátov pomoci vybral na základe návrhov neziskových organizácií Plamienok, Úsmev ako dar, Liga proti rakovine, Dobrý anjel a Organizácia muskulárnych dystrofikov v SR, ktoré sa dlhodobo venujú ľuďom v núdzi. Prezident takýto postup pri výbere adresátov pomoci uplatňuje každý mesiac, pričom rodiny od neho dostávajú pomoc priamo.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.