11.09.2019 SPRÁVY

PRAKOVCE: Vyšetrovanie prípadu neobslúženej rodiny prevzalo Prezídium Policajného zboru.

Vyšetrovanie prípadu neobslúženej rodiny v reštaurácii v Prakovciach, podľa zistení Gipsy Television, už prevzalo Prezídium Policajného zboru. Majiteľ reštaurácie údajne pre etnickú príslušnosť sa rodine nedovolil naobedovať.

Potom čo svoju negatívnu skúsenosť zverejnil na sociálnej sieti Milan Daniel a následne na majiteľa reštaurácie v Prakovciach podal trestné oznámenie sa prípadom bude zaoberať Prezídium Policajného zboru v Bratislave.

"Po preverení Vami uvedenej udalosti príslušníkmi Policajného zboru bola vec z dôvodu vecnej a miestnej príslušnosti odstúpená príslušnému útvaru v pôsobnosti Prezídia Policajného zboru," uviedla pre Gipsy Television Lenka Ivanová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach.

Prípadom by sa tak mala zrejme zaoberať Národná kriminálna agentúra, protiteroristická jednotka. Do jej kompetencie patria práve prípady extrémizmu.

Ja sem žiadnu zberbu neputím!

Milan Daniel chcel pozvať do tamojšej reštaurácie na obed rómsku rodinu. “Chcel som jednu slušnú avšak chudobnú rodinu pozvať na teplý obed. Podotýkam v čistom obelečení. Prišiel som do reštaurácie vopred, aby som sa spýtal personálu či je voľno a či môžeme si u nich dať teplé jedlo. Upovedomil som, že ide o rómsku rodinku, nemusel som, ale upovedomil. Rodinka nijako zlá, nikdy nikomu neublížila, nikoho neokradla,“ uviedol Milan Daniel na socialnej sieti.  

Žena, ktorá v reštaurácii obsluhovala s tým, podľa Daniela, súhlasila. Následne však mal prísť majiteľ, ktorému údajne rómska rodina prekážala.  

”Boli tam okrem mňa traja hostia a personál, ktorý všetko počul, keďže kričal - “Ja sem žiadnu zberbu nepustím, nikto z nich sa u mňa nenaje. Medzi tým už prišla rodinka, ktorú som nevidel, že je tu. Počuli to, lebo stáli vonku a on to za pochodu doslova kričal. Prosil som, že ja mu sem predsa žiadnu zberbu nenosím, že ručím za nich. Neuspel som,” vysvetlil Daniel. 

Majiteľ reštaurácie sa bráni. Rasista niesom!

Gipsy Television sa ešte v utorok skontaktovala s majiteľom reštaurácie Milanom Topolym. Podľa jeho slov, rodinu neobslúžili pravdepodobne pre spor z minulosti. Topoly ho ale bližšie nechcel konkretizovať. Chce si počkat na policajné vyšetrovanie. Majiteľ reštaurácie ale odmieta tvrdenie, že je rasista. Vo viacerých svojich firmách, podľa jeho slov, zamestnáva Rómov. Ako nám povedal v telefonickom rozhovore, v spomínanej reštaurácii Rómom umožňuje organizovať krstiny a iné rodinné akcie. 

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.