Zvolen, 13.08.2015 SPRÁVY

Policajt Berky: Čo ste nám to urobili? Veď vy musíte kradnúť! Aj toto som si musel vypočuť ...

foto Gipsy Television

Niektorí ľudia sa nevedia zmieriť s tým, že na Slovensku žijú aj takí Rómovia, ktorí majú vysokoškolské vzdelanie a isté pracovné postavenie. Dôkazom toho je nadporučík Ján Berky. 

Ján Berky sa netají tým, že je Róm. Má také priezvisko, aj jeho výzor tomu nasvedčuje. V Policajnom zbore pracuje 16 rokov. Na svoju adresu si vypočul už viaceré neprimerané poznámky. "Raz mi jedno dievča povedalo, ako ste nám to mohli urobiť. Róm a policajt? Veď vy musíte kradnúť," povedal v rozhovore pre Gipsy Television Ján Berky zo Zvolena.

Berky priznáva, že ak ho ľudia stretnú počas služby nie vždy to dopadne najlepšie. "Ľudia s tým majú problém, to musím otvorene povedať, ale väčšina žiadny. Keď vidia, že vystupovanie je adekvátne postaveniu, keď človek je slušný a ovláda zákony tak ako má, tak v tom prípade je to v poriadku," dodal Berky pre Gipsy Television.  

Na Slovensku je niekoľko desiatok rómskych policajtov, ktorí pracujú v Policajnom zbore. Často sa o nich ale nehovorí. Aj preto v rámci tohtoročného Gypsy Festu ich pozvali do Bratislavy, aby odprezentovali samých seba aj svoju prácu. 

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.