Sobrance/ Bratislava, 26.08.2016 SPRÁVY

Penzión v Sobranciach údajne odmietol ubytovať malých rómskych hercov.

foto ciara.sk

Tvorcovia filmu Čiara nakrúcajú v týchto dňoch na východnom Slovensku. Vo filme účinkujú aj rómske deti. Produkcia im údajne zabezpečila ubytovanie v penzióne v Sobranciach. Ubytovacie zariadenie ich ale najprv odmietlo ubytovať.

"Priatelia mám strašný zážitok. Nakrúcame film Čiara, kde hrajú aj malí rómski herci. Penzión Maňa v Sobranciach ich po nocke o 7 hodine ráno, po celej noci nakrúcania odmietol ubytovať, napriek tomu, že ubytovanie mali zaplatené. Vyhodili ich so slovami "prišli ste sem kradnúť"?" Takto opísala incident herečka Zuzana Fialová na sociálnej sieti. 



"Šofér a zúrivá produkcia to nakoniec vybavili aspoň na 4 hodiny, lebo detičky odpadávali od únavy. Na druhý deň zase rozosmiate točili, kým my sa z toho akosi nevieme nikto spamätať," dodala Fialová.

Na incident zareagoval už aj samotný penzión. Podľa ubytovacieho zariadenia s deťmi mal mať problém člen filmárskeho štábu. "V stredu ráno prišli zamestnanci Penziónu Maňa do práce a videli okolo 7:00 ráno na dvore sedieť skupinku rómskych detí a jednu dospelú Rómku. Na otázku pracovníčky penziónu čo si želajú Rómka opakovane odpovedala „Nám treba spac“. Niektoré rómske deti behali po penzióne z kadiaľ bolo počuť krik. Vchádzali do všetkých izieb odkiaľ ich ubytovaní hostia posielali preč. Na to prišiel člen televízneho štábu, ktorý tam je ubytovaný za prevádzkarkou a sťažoval sa u nej „Po penzióne Vám behajú cigáni, čo to má znamenať? Mám tu drahé kamery a iné zariadenie, vyžeňte ich von, lebo mi to rozkradnú“. Asi pol hodiny na to volala pani produkčná, objednala ubytovanie pre dotyčnú skupinku a informovala o nich pracovníčku penziónu. Ubytovanie im bolo ihneď poskytnuté. Nikto iný okrem člena televízneho štábu nevyháňal rómske deti z penziónu."



Herečka Zuzana Fialová s touto verziou nesúhlasí. "B
ože to sú úbožiaci. Deti tam už spali od tretej v noci do piatej keď sme ich nepotrebovali, vtedy ich nevideli, lebo produkčná brala kľúče. O piatej išli točiť svitanie, keď sa vrátili, nechceli ich pustiť. kameramani tam nebývajú. Čo ti mám na toto... veď máme na to svedkov vlastne."

Fotogaléria:

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.