06.11.2018 SPRÁVY

P. PELLEGRINI: Pripravujeme sa na tvrdý brexit.

Slovenský premiér Peter Pellegrini prijal hlavného vyjednávača EÚ pre brexit Michaela Barniera, s ktorým rokoval o najnovšom vývoji v rokovaniach ako aj o pozícii Slovenska k brexitu.

Obaja informovali, že dohoda o brexite je už na 90 percent hotová, nevyriešená zostáva najmä situácia okolo írskej hranice. 

"Stojíme na strane írska a urobíme všetko pre to, aby medzi Írskom a Severným Írskom nevznikla pevná hranica," 
povedal Pellegrini. Barnier dodal, že bez vyriešenia tohto bodu nebude žiadna dohoda a nastane tvrdý brexit. 

"Pokiaľ nebude toto dohodnuté, nebude žiadna dohoda uzavretá a my potrebujeme tento "back stop" (riešenie, pri ktorom nevznikne medzi Írskom a Severným Írskom pevná hranica, pozn. red.), aby bola zabezpečená stabilita a mier v Írsku," vysvetlil vyjednávač.

Obaja lídri sa zhodli, že v prípade, že nebude táto otázka uzavretá, je EÚ pripravená na tvrdý brexit."Slovensko je pripravené na všetky varianty," povedal rozhodne premiér. 



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.