10.09.2019 SPRÁVY

OSTRAVA: Dávid sa vydával za vešticu Editu. Ľudí pripravil o viac ako 77 tisíc eur.

Foto: Blesk/ K. Janeček
Video: PressTV

Nie je to veštica Edita, ale 23-ročný Dávid Kotlár z Ostravy. Mladík sa vydával za vedmu, ktorá vie napríklad odčarovať prekliatie. Jeho podvodu uverilo viac ako 100 ľudí. Mladík od nich vylákal niečo cez 77 tisíc eur.

Dávid Kotlár sa preto postavil pred ostravský súd. Taktiež aj preto, že na poskytovanie týchto služieb nemal živnosť. Ďalším dôvodom bolo aj to, že s rodinou oklamal úrad práce a neoprávne tak poberal sociálnu dávku.

"Nebudem sa k tomu vôbec vyjadrovať," povedal Dávid Kotlár po príchode do budovy súdu.



Vynaliezavému mladíkovi pôvodone hrozilo 5-ročné väzenie. Žalobca sa s ním však dohodol na vine a treste. Dávid sa musel k činom priznať. Ostravskému úradu práce musí zaplatiť takmer 11 tisíc a pokutu vo výške 5 800 eur. 23-ročný Kotlár sa tak vyhol väzeniu a ma krku bude mať len 4-ročnú podmienku.

Kde skončili peniaze oklamaných ľudí? Že by tu?

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.