01.02.2019 SPRÁVY

O prezidentské kreslo zabojuje 15 ľudí. Je medzi nimi aj Kotleba!

Prezidentom chce byť Béla Bugár, Zuzana Čaputová, Martin Daňo, Štefan Harabin, Eduard Chmelár, Marian Kotleba, Milan Krajniak, József Menyhárt, František Mikloško, Robert Mistrík, Maroš Šefčovič, Róbert Švec, Bohumila Tauchmannová, Juraj Zábojník a Ivan Zuzula.

"Predseda Národnej rady SR po posúdení petičných hárkov a ostatných náležitostí, ktoré musí kandidát spĺňať, vyradil z kandidátky troch záujemcov. V prípade Jána Molnára došlo podľa viacerých poslancov NR SR k manipulácii s petičnými hárkami, Radovan Znášik nebude v čase voľby prezidenta spĺňať zákonom stanovený vekový limit a uchádzač Martin Konečný neodovzdal potrebný počet podpisov," povedal hovorca NR SR Tomáš Kostelník.

V sobotu 16. marca 2019 sa uskutoční prvé kolo voľby prezidenta Slovenskej republiky. V prípade, že v ňom žiadny z uchádzačov nezíska nadpolovičnú väčšinu platných hlasov, druhé kolo sa bude konať 30. marca.



Líder ĽSNS a poslanec Národnej rady Slovenskej republiky Marian Kotleba odovzdal v stredu 30. januára podpisy na svoju prezidentskú kandidatúru. Predseda NR SR ich akceptoval.

"Chceme do zápasu o funkciu prezidenta SR zapojiť skutočnú obranu tradičných hodnôt. Ideme zabojovať o post prezidenta SR, pretože si myslíme, že Slovensko si konečne zaslúži slovenského prezidenta," povedal Kotleba v parlamente.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.