Bratislava, 25.04.2016 SPRÁVY

NR SR: Výzvu proti Kotlebovi podpísalo len 21 poslancov.

foto webnoviny.sk

Iniciatíva Stop fašizmu navrhla poslancom, aby sa zaviazali k piatim základným krokom s cieľom izolovať a oslabiť vplyv strany Kotleba – ĽSNS v parlamente. Výzvu podpísalo len 21 poslancov.

Iniciatíva chce, aby sa poslanci podpísali pod výzvu podľa ktorej sa budú riadiť. Zatiaľ tak urobilo len 21 zákonodarcov. Znamená to pre nich to, že nepodporia žiadneho poslanca strany Kotleba – ĽSNS do žiadnej parlamentnej funkcie ani žiadneho nominanta tejto strany do akejkoľvek volenej funkcie.

Konkrétny poslanec tiež nepodporí svojím podpisom žiadny poslanecký návrh ani pozmeňovací návrh iniciovaný poslancami strany Kotleba – ĽSNS. Rovnako nepodporí žiadny návrh, pod ktorým je podpísaný aspoň jeden z poslancov tejto strany. Nebude tiež rokovať s poslancami strany Kotleba – ĽSNS o podpore akýchkoľvek vlastných návrhov alebo žiadať u nich podporu pre akékoľvek návrhy.




21 poslancov sa zaviazalo aj k tomu, že sa nezúčastnia žiadneho podujatia ani diskusie v médiách, do ktorej bude pozvaný zástupca Kotleba-ĽSNS alebo bude na nej vystupovať.

Títo poslanci dali Kotlebovi červenú!

  1. Ondrej Dostál, SaS
  2. Béla Bugár, Most-Híd
  3. Viera Dubačová, OĽANO-NOVA
  4. Ľuboš Blaha, SMER-SD
  5. Martin Poliačik, SaS
  6. Miroslav Sopko, OĽaNO-NOVA
  7. Lucia Nicholson, SaS
  8. Andrej Hrnčiar, Sieť
  9. Andrej Danko, SNS
  10. Renata Kaščáková, SaS
  11. Peter Osuský, SaS
  12. Gábor Gál, Most-Híd
  13. Natália Blahová, SaS
  14. Jozef Mihál, SaS
  15. Ján Budaj, OĽaNO-NOVA
  16. Peter Kresák, Most-Híd
  17. Jozef Viskupič, OĽaNO-NOVA
  18. František Šebej, Most-Híd
  19. Alan Suchánek, OĽaNO-NOVA
  20.  Juraj Droba, SaS
  21. Emil Ďurovčík, SMER-SD

Politológ si myslí, že je to nedemokratické.

Gipsy Television oslovila renomovaného politológa, Ratislava Tótha z Katedry politológie, Filozofickej fakulty Trnavskej univerzity. Tóth tvrdí, že poslanci by sa pod výzvu nemali nepodpísať. 

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.