11.02.2018 SPRÁVY

NITRA: Umelci z viacerých krajín sa budú zaoberať problémami Rómov.

ilustračné foto

Prvou tohtoročnou výstavou v reprezentačných priestoroch Nitrianskej galérie bude medzinárodná prezentácia umelcov z viacerých krajín. Projekt s názvom Bez nenávisti? sa zaoberá postavením rómskej menšiny v súčasnej spoločnosti.

Koncepcia výstavy vychádza z presvedčenia, že súčasné postavenie Rómov je spôsobené systematickým zlyhávaním mechanizmov, ktoré by mali zaistiť dôstojné podmienky k životu všetkým ľuďom bez ohľadu na farbu ich pleti či etnický pôvod.

„Umelkyne a umelci vystavujúci v rámci projektu Bez nenávisti? kriticky analyzujú mechanizmy segregácie a zároveň demonštrujú vieru v symbolickú silu solidárneho umeleckého gesta a v jeho konkrétny účinok aj mimo umeleckého sveta,“ uviedla kurátorka výstavy Zuzana Štefková pre TASR.

Výstava potrvá v reprezentačných priestoroch Nitrianskej galérie od 8. marca do 29. apríla.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.