04.06.2017 SPRÁVY

NITRA: Pozývame vás na Amaro Fest 2017

Občianske združenie Rómska umelecká agentúra organizuje 15. júla 2017 v nitrianskom amfiteátri letný rómsky festival s názvom Amaro Fest 2017. Podujatie láka na zvučné mena!

"Nitra je baštou viacerých známych kapiel. Navyše v nitrianskom regióne nie je žiaden väčší festival, ktorý by dal priestor rómskym umelcom na prezentáciu. Toto je aj našim cieľom," povedal pre Gipsy Television šéf organizácie Lukáš Tonka.

Amaro Fest čiže Náš Fest láka návštevníkov na Gipsy Čáve, na kapelu Maco Mamuko, Gipsy Boys Ulak, Kuky Band, Peťo Jarko Maco Nitra, Cico Band – Handlová. V programe vystúpi aj Iveta Sláviková, Laci Boys Nitra, Rom Mix song, Roma Band Čakajovce a Gipsy David z Topoľčian. 

Priaznivci rómskej kultúry sa môžu tešiť aj na tanečné súbory. Do Nitry príde ukázať svoje umenie folklórny súbor Gipsy Rebelko z Detvy, Gipsy Dance a pripravený bude aj lektor tanca, ktorý návštevníkov festivalu naučí tie najlepšie rómske čapáše

Amaro Fest začne o 13.00 a vyvrcholí o 22.00 hodine. "
Keď sme tento festival išli prezentovať na miestnu radnicu na Odbor kultúry, náš nápad ocenili a prisľúbili nám spoluprácu na tomto projekte. Takže veľká vďaka patri aj pánovi primátorovi Nitry, Jozefovi Dvončovi," dodal Lukáš Tonka. 

Podujatie je realizované vďaka finančnej podpore Úradu vlády SR, program Kultúra národnostných menšín 2017.

Fotogaléria:

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.