21.02.2017 SPRÁVY

Nechcú vás prijať do práce pre váš etnický pôvod? Urobte toto!

ilustračné foto

Mnohí ľudia sa stretávajú na pracovnom trhu s diskrimináciou. Ako sa postaviť k nepríjemnej situácii? Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny radí ...

S diskrimináciou na pracovnom trhu sa stretávajú zväčša ľudia s nízkym vzdelaním. Sú to aj príslušníci rómskej národnostnej menšiny. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny radí ľuďom, aby sa v takomto prípade obrátili na Inšpektorát práce.

Fakt, že značná časť Rómov v chudobných regiónoch Slovenska si nedokáže nájsť prácu, či dokonca je z formálneho trhu práce úplne vylúčená, má podľa analýzy Jany Juráskovej hlboké historické príčiny.

Dôvodom skrytej diskriminácie na pracovnom má byť to, že Rómovia majú povesť nespoľahlivých pracovníkov, že sú bez pracovnej morálky, disciplíny a motivácie. Prax však ukazuje, že mnohí Rómovia vydržia pri jednom povolaní aj dlhé roky. 



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.