MVO: Aktivisti vyzývajú médiá, aby nebulvarizovali streľbu v Bratislave

foto ĽPR

Bratislava 3. septembra 2010 (TASR) - Občianski aktivisti žiadajú médiá, aby v súvislosti s pokrývaním krvavej streľby v bratislavskej Devínskej Novej Vsi dôsledne zvážili, či informácia, ktorú verejnosti poskytujú, pomáha objasniť skutok, alebo chce tému len zbulvarizovať.

"Táto udalosť má totiž potenciál zásadným spôsobom zasiahnuť do spoločenských väzieb a myslenia ľudí, a preto vyjadrujeme požiadavku, aby sa nezneužívala na účely senzácií a zvyšovania sledovanosti," píše sa vo výzve. Pripomínajú, že táto tragická udalosť by mala v ľuďoch, naopak, prebudiť kúsok empatie ku všetkým obetiam vraždy a k zraneným, k odsúdeniu takéhoto činu, k zamysleniu sa nad tým, ako hlboko sa v ľuďoch udomácňuje tolerancia k násiliu. "Nemala by viesť k legitimizovaniu a podpore násilia voči menšinám, predovšetkým by nás však nemala viesť k úvahám, pri ktorých pripisujeme ľudskému životu Rómov menšiu hodnotu, akú si každý ľudský život zaslúži." TASR informácie poskytla predsedníčka Ľudí proti rasizmu Irena Bihariová.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.