Moldava nad Bodvou/ Bratislava, 25.06.2015 SPRÁVY

MOLDAVA NAD BODVOU: Policajti pred dvomi rokmi brutálne zbili Rómov.

foto ETP Slovensko

Presne pred dvomi rokmi policajti počas razie brutálne zbili obyvateľov rómskej osady v Moldave nad Bodvou. Ľudia sa vraj z incidentu dodnes nevedia spamätať. Podobný prípad sa stal aj tento rok v obci Vrbnica. 

Gipsy Television ako prvá v roku 2013 informovala o brutálnom zásahu polície v moldavskej osade Budulovská. Počas razie sa zranilo 30 ľudí, bolo medzi nimi aj 6 týždňové bábätko. Zlé spomienky má na zásah polície Igor Hudák.

"Udreli ma po hlave, dávali mi elektrošoky, kopali ma, zbili ma kde sa dalo," povedal pre Gipsy Television Hudák. Prípad vyvolal vlnu kritiky. Organizácia spojených národov dokonca vyslala na Slovensko svojho zástupcu.

Podľa verejnej ochrankyne práv Jany Dubovcovej polícia od zásahu z pred dvoch rokov neprijala adekvátne opatrenia. Ombudsmanka preto upozorňuje, že k podobným útokom na Rómov môže ešte dôjsť.

Viac sa o tejto téme dozviete v reportáži Róberta Hamburgbadža

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.