15.03.2017 SPRÁVY

MEDZILABORCE: Problém s vodou už prešetruje Regionálny úrad verejného zdravotníctva.

Na základe reportáže, ktorú odvysielala Gipsy Television začal Regionálny úrad verejného zdravotníctva prešetrovať situáciu v Medzilaborciach. V dvoch lokalitách, kde žijú Rómovia totiž buď nemajú pitnú vodu vôbec alebo ju majú len obmedzene.

Tri bytovky na ulici Duklianskych hrdinov v Medzilaborciach majú studenú vodu 3 krát denne. Východoslovenská vodárenská spoločnosť Gipsy Television potvrdila, že ich obyvatelia majú dlh na vodnom, stočnom a na odvádzaní odpadových vôd verejnou kanalizáciou. Keďže sa ľudia sťažujú na nedostatok vody, Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Humennom situáciu preveril. 

"Podľa vyjadrenia mesta Medzilaborce ide o byty, ktoré sú v súkromnom vlastníctve. V danom prípade ide o zmluvný vzťah medzi dodávateľom vody a vlastníkmi, a nie je v našej kompetencii doň vstupovať. V meste Medzilaborce je v súčasnosti epidemiologická situácia pokojná," uviedol v písomnom stanovisku pre Gipsy Television Miroslav Veliký, riaditeľ Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Humennom.

V Medzilaborciach je aj druhá osada. Rómovia tam nemajú vodu už asi 8 rokov. Čerpali ju z tamojšej studne. Tá však nefunguje. Vodu si preto berú z neďalekého potoka. Pijú ju, varia v nej aj sa kúpu sa. "Aj deti sú choré, aj my všetci," povedal pre Gipsy Television obyvateľ Medzilaboriec Marián Čonka.

Regionálny úrad verejného zdravotníctva tvrdí, že pre objekt, v ktorom žijú Rómovia nevydal rozhodnutie na uvedenie priestorov do prevádzky. "Správcom objektu je podľa našich informácií Ministerstvo vnútra, Centrum podpory - Prešov. V súčasnosti s týmto subjektom komunikujeme o možnosti riešenia daného problému," uviedol pre Gipsy Television Miroslav Veliký.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.