09.01.2019 SPRÁVY

MEDZILABORCE: Elektrinu odoberali načierno, stíhané sú na slobode.

ilustračné foto

Za neoprávnený odber elektrickej energie hrozí trom ženám z Medzilaboriec niekoľkoročné väzenie. Robiť tak mali približne sedem mesiacov.

Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru v Medzilaborciach v troch prípadoch prečinu krádeže začal trestné stíhanie a zároveň aj vzniesol obvinenie voči konkrétnym osobám.

"Ide o 57-ročnú Helenu, 39-ročnú Ivetu a 35-ročnú Irenu," informovala v stredu prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová.

Podľa jej slov mali tieto ženy v mieste svojho bydliska na ulici Dukelských hrdinov neoprávnene odoberať elektrickú energiu, a to najmenej od mája do novembra 2018.



"Elektrárňam obvinené spôsobili škodu vo výške viac ako 1200 eur. Ak sa Helene i Irene vina preukáže, hrozí im trest odňatia slobody až na dva roky, Ivete hrozí trest odňatia slobody až na tri roky, nakoľko bola za taký čin už v predchádzajúcich 24 mesiacoch právoplatne odsúdená,"
vysvetlila Ligdayová. Obvinené momentálne stíhajú na slobode.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.