13.05.2017 SPRÁVY

MARTIN KLUS: Marian Kotleba musí prevziať zodpovednosť za kraj, vyzývam ho k priamej konfrontácii.

Poraziť Mariana Kotlebu vo voľbách do VÚC 2017 je pre poslanca NR SR a kandidáta na banskobystrického župana Martina Klusa osobnou politickou výzvou. Povedal to počas verejnej diskusii v Rimavskej Sobote.

„Poviem úprimne, ak by som bol rodák z Prešova alebo z Trenčína, asi by som nekandidoval. Nástup radikalizmu a extrémizmu však považujem za celospoločenskú výzvu a poraziť Mariana Kotlebu v nadchádzajúcich voľbách za moju osobnú politickú výzvu. Myslím si, že týchto ľudí treba zastaviť tam, kde vystúpili na piedestál, a to bolo v prípade pána Kotlebu práve v Banskobystrickom kraji,“ uviedol Martin Klus a poukázal na Kotlebovo víťazstvo v župných voľbách v roku 2013.

Podľa Klusa súčasný župan Banskobystrického samosprávneho kraja nesplnil veľké množstvo zo svojich populistických predvolebných sľubov. „Najväčší problém súčasného predsedu je ten, že súci človek sa s ním nemá o čom rozprávať, keďže on a ľudia z jeho strany sa mentálne zabudli v 30.-tych rokoch minulého storočia,“ poznamenal poslanec NR SR za SaS, ktorý vyčítal Marianovi Kotlebovi, že sa nezúčastnil na verejnej predvolebnej diskusii. 

„Pán Kotleba, ktorý sa necháva oslovovať ako vodca, by sa mal konečne začať správať ako chlap. Mal by mať guráž a odvahu čeliť svojim protikandidátom na župana. Jeho povinnosťou je spraviť odpočet, čo urobil, resp. skôr neurobil v tomto kraji. Vyzývam ho, aby našiel stratenú odvahu a zúčastnil sa na priamej konfrontácii,“ povedal Martin Klus a Mariana Kotlebu označil za klamára a zbabelca. 

Poslanec NR SR potvrdil, že v prípade zvolenia za banskobystrického župana sa vzdá poslaneckého mandátu. 

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.