31.05.2018 SPRÁVY

Marián Kotleba ohlásil kandidatúru na prezidenta.

foto: TASR
video: ĽSNS

Predseda ĽSNS a poslanec Národnej rady SR Marian Kotleba ohlásil svoju kandidatúru v budúcoročných prezidentských voľbách. Oznámil to na tlačovej konferencii v sídle strany v Banskej Bystrici.

"Nebolo ľahké akceptovať rozhodnutie strany, ktorá ma vyslala do boja o prezidentský palác a takú výzvu, ale cítim zodpovednosť voči budúcim generáciám a bez preháňania aj stupňujúcu podporu zo strany občanov. Som presvedčený, že našou úlohou nie je hľadať výhovorky a spôsoby, ako sa nedá, ale dať zo seba vždy maximum a plné nasadenie, aby Slovensko bolo lepšie," konštatoval Kotleba.

Dodal, že chce ponúknuť iný štýl politiky a hodnoty, než aké dnes symbolizuje prezidentský palác.

Hoci už dnes má k dispozícii 15 poslaneckých podpisov, odmieta bojovať o kandidatúru pomocou nich. "Prezidenta nevolia poslanci NR SR, ale občania. Od dnešného dňa začíname so zberom podpisov od občanov priamo v teréne," zdôraznil predseda ĽSNS.

Záujem uchádzať sa o post prezidenta prejavil aj svedok únosu Michala Kováča mladšieho, Oskar Fegyveres. Informáciu priniesol spravodajský portál televízie Joj. Dnes ohlásili svoju kandidatúru aj poslanec a podpredseda Sme rodina Milan Krajniak.

Prezidentské voľby budú na jar 2019. Súčasný prezident Andrej Kiska sa už o najvyšší post v štáte uchádzať nebude. Záujemcovia o palác môžu kandidovať, ak splnia zákonné podmienky.

Za prezidenta možno podľa zákona zvoliť každého občana SR s trvalým pobytom na Slovensku, ktorý má v deň voľby aspoň 40 rokov. Kandidátov navrhuje najmenej 15 poslancov Národnej rady SR alebo občania, a to na základe petície podpísanej najmenej 15-tisíc občanmi.

 



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.