LUČENEC: Pohreb olašského Róma obmedzil dopravu

ilustračné foto TASR/AP

Lučenec 12. augusta 2010 (TASR) - Dnešný pohreb švagra olaského rómskeho vajdu Štefana Fabiana, prezývaného Bandi, s ktorým sa prišlo rozlúčiť takmer 500 Rómov z celého Slovenska, Maďarska a Česka, obmedzil dopravu v Lučenci.


Polícia pred pohrebom usmerňovala a riadila dopravu v blízkosti cintorína, pretože za truhlou s telom nebohého išlo veľa áut, ktoré brzdili dopravnú premávku. Fabian podľa mnohých trúchliacich príbuzných patril medzi najbohatších a najvplyvnejších olaských Rómov na Slovensku. Aj preto sa s ním lúčili štyri dni. "Ostatní by si mali z neho brať príklad, bol to veľký obchodník," povedal TASR prezident olaských Rómov Ladislav Konti zo Štúrova.


Počas pohrebu takmer stále hrali hudobníci. Fabiana pochovali v truhle údajne od módneho návrhára Versaceho, ktorú doviezli z Maďarska. "V hrobe vykladanom kachličkami sa nachádza koberec, jeho obľúbené obleky, topánky a klobúky. Má tam aj palicu po otcovi. Bude pochovaný aj so stolíkom a vázou, pretože tieto veci mal rád," vysvetlil Jozef Čorba, ktorý prišiel obľúbenému olaskému Rómovi zahrať na poslednej rozlúčke.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.