LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ: Zamestná terénnych sociálnych pracovníkov

ilustračné foto TASR/Milan Kapusta

Liptovský Mikuláš 8. septembra 2010 (TASR) - Samospráva mesta Liptovský Mikuláš vytvorila v spolupráci s Fondom sociálneho rozvoja a finančnou podporou Európskeho sociálneho fondu dve nové pozície sociálnych pracovníkov.

Od začiatku októbra sa budú venovať prioritne rómskej komunite a ľuďom bez domova. Terénni pracovníci budú v prirodzenom prostredí vyhľadávať jednotlivcov, ohrozených sociálnym vylúčením. "Budú im poskytovať účinnú pomoc, predovšetkým základné poradenstvo. Zároveň budú spolupracovať so zainteresovanými inštitúciami či sprevádzať klientov počas vybavovania potrebných formalít," uviedol liptovskomikulášsky primátor Ján Blcháč.

Dôležitou úlohou nových sociálnych pracovníkov bude prevencia pred vznikom krízových situácií v ohrozených skupinách obyvateľstva. "Zámerom je prostredníctvom tohto projektu zvýšenie aktivít predovšetkým rómskych spoluobčanov, aby preberali zodpovednosť za riešenie svojej životnej situácie," spresnila Viera Kočtúchová z mestského Komunitného centra v osade Hlboké. Na spomínaný projekt, ktorý sa bude realizovať v období nasledujúcich 24 mesiacov, získala tamojšia radnica viac ako 38.000 eur prostredníctvom Fondu sociálneho rozvoja v rámci podporného operačného programu Zamestnanosť a sociálna inklúzia z prostriedkov Európskeho sociálneho fondu.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.