LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ: Holandania pomohli Rómom

Liptovský Mikuláš 22. augusta 2010 (TASR) - Komunitné centrum Nový svet v liptovskomikulášskej rómskej osade Hlboké získalo v uplynulých dňoch materiálnu pomoc vo forme počítačov, šatstva a hračiek od holandskej nadačnej spoločnosti Hulpprojekt Slowakije - Pomocný projekt Slovensko.


"Snažíme sa na Slovensku pomáhať skupinám detí, čeliacim chudobe, diskriminácii či chorobám. V minulom roku sme sa zamerali na región okolo mesta Krompachy s pomerne početnou rómskou komunitou. Teraz sme zavítali sem, do Liptova," uviedol Cor Schipper zo spomínanej holandskej spoločnosti.


Podľa primátora Jána Blcháča je každá obdobná pomoc vítaná. "V tejto komunite predsa žije veľa ľudí v značnej hmotnej núdzi. Navyše, darované počítače sú vhodným príspevkom do našich vzdelávacích projektov na lepšie začlenenie v prvom rade nastupujúcej mladej generácie do spoločnosti," skonštatoval. "Okrem ôsmich počítačov sme dostali aj veľké množstvo detských hračiek a šatstva určeného všetkým vekovým kategóriám. Rozhodli sme sa z týchto vecí pripraviť predajnú burzu za symbolické ceny," spresnila vedúca komunitného centra Nový svet v Hlbokom Silvia Tomková s tým, že výťažok bude použitý na uhradenie výletu pre tamojšie deti.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.