30.09.2019 SPRÁVY

Kotlebovcov nahradia vo vlakoch Rómovia! Môžete sa uchádzať o prácu.

Foto: ĽSNS

ACEC hľadá Rómov, ktorí budú vlakovými asistentmi. Vybraní uchádzači budú vykonávať činnosť formou dobrovoľníckej služby. Pôsobiť budú v Poprade a Kežmarku.

V apríli 2016 sa v slovenských vlakoch začali objavovať prvé skupinky mužov v zelených tričkách s logom Kotlebovej Ľudovej strany Naše Slovensko.

Samozvané vlakové hliadky zložené z členov a podporovateľov strany sa aj napriek nevôli železníc či protestom verejnosti stali medzičasom súčasťou vlakových spojení na východnom Slovensku.

Tak to ale vyzerá, že Kotlebovcov vo vlakoch nahradia Rómovia. S takýmto projektom prichádza organizácia ACEC. "Hlavným cieľom projektu je prevencia kolíznych situácií a skvalitňovanie medzikultúrnych vzťahov," uvádza ACEC.

Rómom ponákajú prácu vlakových asistentov!

Uchádzač o pozíciu vlakový asistent musí mať ukončenú minimálne základnú školu. Musí ovládať slovenčinu a rómčinu. Za dobrovoľnícku službu mesačne dostane 150 eur. Pracovať bude na trase vlakových spojení Lomnička, Podhorany, Krížová Ves, Veľká Lomnica, Huncovce, Podolínec, Hniezdne, Stará Ľubovňa, Poprad či Kežmarok.

Termín a miesto výberového stretnutia ešte nie je známy. Uchádzačov o pozíciu bude ACEC kontaktovať telefonicky. Viac informácií poskytne Marieta Tomajková na telefonickom čísle 0944 161 612.

Prečítajte si pracovnú ponuku

Vyplňte dotazník pre uchádzača

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.