Košice, 30.11.2016 SPRÁVY

KOŠICE: Pre nahlásenú bombu zrušili pojednávanie v kauze šikanovania rómskych chlapcov.

Pre nahlásenie bomby evakuovali dnes ráno pred 8.00 h budovu súdov v Košiciach. Objekt prehľadáva polícia, prítomní sú hasiči a záchranári.

Na Okresnom súde Košice II sa malo dnes o 9.00 hodine opätovne začať pojednávanie v kauze šikanovania rómskych chlapcov na košickej policajnej stanici ešte z roku 2009. Krajský súd tento rok zrušil rozsudok súdu prvého stupňa, ktorý vlani vo februári oslobodil desať obžalovaných zo zneužívania právomocí verejného činiteľa. Odvolací senát vec pre zistené chyby vrátil okresnému súdu, aby ju v potrebnom rozsahu znovu prerokoval a rozhodol.

Hovorkyńa súdu, Marcela Gálová uviedla pre Gipsy Television, že nový termín pojednávania ešte nebol vytýčený. 
K šikanovaniu šiestich rómskych chlapcov zo sídliska Lunik IX vo veku desať až 16 rokov, ktorí boli podozriví z lúpežného prepadnutia dôchodkyne, malo dôjsť 21. marca 2009 na Obvodnom oddelení Policajného zboru Košice - Juh. V kauze boli obžalovaní vtedajší policajti - deväť mužov a jedna žena.



Preskočiť reklamu

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.