KOŠICE: M. Kažimír je šokovaný drzosťou obchodníkov s hlasmi Rómov

ilustračné foto AP/František Iván

Košice 23. septembra 2010 (TASR) - Kauza údajnej ponuky na kupovanie rómskych hlasov v nadchádzajúcich komunálnych voľbách v Košiciach má svoje pokračovanie.

Nezávislý kandidát na primátora Košíc Marek Kažimír dnes informoval, že je šokovaný drzosťou mužov, ktorí mu opakovane ponúkali hlasy košických Rómov za 5 eur za hlas a prémiu 5000 eur. Kažimír poskytol polícii záznam z bezpečnostnej kamery a podal v tejto súvislosti trestné oznámenie s podozrením na pokus o trestný čin marenia prípravy a priebehu volieb a referenda. "Za vrchol drzosti považujem fakt, že jeden z mužov podal na mňa trestné oznámenie za ohováranie," povedal Kažimír.

Muža, ktorý sa mu predstavil ako Polák, nazval Kažimír grázlom. "Opakovane prišiel do mojej kancelárie a ponúkol mi za peniaze hlasy košických Rómov. Tento sa ide dožadovať očistenia svojho mena? Kde sme sa to dostali? Som šokovaný a verím, že príslušné orgány túto vec stihnú vyšetriť včas ešte pred komunálnymi voľbami," povedal Kažimír. Dodal, že obzvlášť ho mrzí reakcia protikandidáta a súčasného primátora Košíc Františka Knapíka, ktorý sa neostýchal naznačovať, že prípad pokusu o predávanie hlasov košických Rómov sa vlastne ani nemusel stať.

"Pán súčasný primátor Košíc by si mal uvedomiť, že týmto vyjadrením sa dostal takmer na úroveň oboch pánov, ktorí teraz tvrdia, že namiesto nelegálneho obchodu s hlasmi rómskych voličov mi iba dobromyseľne ponúkali roznos letákov a propagačných materiálov po Luníku IX," povedal Kažimír a dodal, že primátor Košíc by mal určite viac vážiť slová. František Knapík následne pre TASR uviedol, že nevidí dôvod sa k celému problému vyjadrovať.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.