Košice, 13.9.2013 Zaujímavosti

KOŠICE: Divadlo hudby rozvíja talent rómskych detí

ilustračné foto Gipsy Television

Občianske združenie Divadlo hudby z Košíc realizuje od začiatku septembra projekt, ktorým dáva možnosť deťom z chudobných rómskych rodín študovať hru na rôznych huhobných nástrojoch.

Cieľom projektu Rómski muzikanti je rozvíjať vrodený hudobný talent detí zo sociálne znevýhodneného prostredia hrou na hudobných nástrojoch, čím získajú pocit úspechu a sebadôvery. Projekt podporila Nadácia detí Slovenska z grantového fondu Hodina deťom sumou 5 125,00 €.


Projekt sa realizuje v spolupráci so základnou školou Juhoslovanská 2 v Košiciach. "Desať talentovaných detí sa zúčastní desaťmesačnej teoreticko-praktickej výučby. Výstupom projektu bude záverečný hudobný koncert absolventov projektu, ktorý sa uskutoční v júni na budúci rok," povedala pre Gipsy Television Ivana Ungvarská.

 

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.