18.03.2019 SPRÁVY

KAMENNÁ PORUBA: V obci kde je rómsky starosta aj poslanci vyhral prezidentské voľby M. Kotleba.

foto: Nový čas, ilustračné foto

Starosta je Róm aj všetkých deväť poslancov. Napriek tomu v Kamennej Porube vo vranovskom okrese vyhral prezidentské voľby Marián Kotleba. 

V obci žije približne 1 500 obyvateľov. Značnú časť z nich tvoria Rómovia. "Rómovia nechodili voliť. Väčšina boli nerómovia. Aj ráno som sa rozprával so zapisovateľom. Z rómskej komunity prišlo voliť asi 10 ľudí," povedal pre Gipsy Television starosta obce Zdenko Gaďo (Strana rómskej koalície).

Podľa starostu sú Rómovia znechutení z politickej situácie na Slovensku. Preto podľa neho nemajú záujem o prezidentské a dokonca ani o komunálne voľby. "Aj som im vysvetľoval, že je potrebné ísť voliť, aby Kotleba voľby nevyhral. Ale asi tá nechuť z aktuálnej situácie to spôsobila. Zase my ich nemôžeme nútiť, aby išli voliť," vysvetlil Gaďo. 



Starosta Kamennej Poruby zároveň tvrdí, že medziľudské vzťahy medzi majoritou a rómskou komunitou sú dobré. Prečo preto volili Mariána Kotlebu si nevie vysvetliť. 

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.