12.03.2019 SPRÁVY

Jej sen sa už nenaplní. Zomrela legenda, Viera Bílá.

foto: ČT

Podľa medializovaných informácií dnes ráno zomrela česká speváčka Viera Bílá na infarkt v plzenskej nemocnici. 

"V pondelok 11. marca bola v nočných hodinách privezená 64-ročná pacientka na urgentný príjem Fakultnej nemocnice Plzeň. Jej zdravotný stav bol kritický. Aj napriek okamžitej resuscitácii sa lekárom nepodarilo obnoviť životné funkcie a pacientka zomrela," uviedla pre Gipsy Television Gabriela Levorová, hovorkyňa nemocnice.

Českú speváčku Vieru Bílú prirovnávali zahraničné médiá k Elle Fitzerald. Napriek tomu ju jej spôsob života priviedol na dno. Nielenže ju trápila samota, po smrti jej osudových mužov, ale speváčka s nezameniteľným hlasom v poslednom obodbí žila v chudobe v rokycanskej ubytovni. 

Posledný veľký rozhovor poskytla Gipsy Television

Vieru Bílú navštívil reportér Gipsy Television tesne pred Vianocami. V tom čase tvrdila, že sa ničoho nebojí, no z jej rozprávania bolo cítiť smútok. Bolo to hlavne preto, že prišla o manžela aj o syna. Pre ich smrť vraj dlho nemohla spievať. 

"Vianoce nebudem mať. Zomrel mi muž, syn, moja mama a ani nemám z čoho ich urobiť," povedala Viera Bílá pre Gipsy Television.

Viera Bílá zanechala stopu vo svete hudby. Koncertovala v Madride aj v New Yorku a v žánri World music bola veľkým pojmom. Mnohí ju však odsudzovali pretože podľahla gemblerstvu, kvôli ktorému prišla o všetko.



Viera sa pred časom opäť pokúsila o comeback. Žiaľ jej to nevyšlo ani so skupinou Džino Rom-Rock. Manažér a kapelník Dušan Čonka, bol totiž krátko pred vydaním ich spoločného CD zatknutý a už druhý rok sedí vo väzení. Ich piesne preto doteraz nik nevydal.

Po odvysielaní našej reportáže dostala hudobná legenda ďalšiu nádej a to v spojení s hudobníkom Milanom Krokom a spevákom Jánom Bendigom. Nakrútili spoločný videoklip a plánovali aj spoločné turné. Speváčka sa ho však nedožila.

"Moje srdce plače... Nenachádzam spávne slová. Dnes zomrela vždy úžasná Viera Bílá. Legenda, ktorú som od malička odbivoval a miloval," uviedol Jána Bendig. 



Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.