J. SLOTA: Božie Vianoce želám všetkým aj Lukáčovi Bartovi

ilustračné foto

Bratislava 23. decembra 2010 (TASR) - Želanie "Božích Vianoc", ktoré Slovenská národná strana (SNS) prináša na veľkoplošných plagátoch, patrí všetkým občanom, vrátane Róma Lukáča Barta z jej predvolebného billboardu, aktuálne obvineného z trestného činu. Pre TASR to uviedol predseda SNS Ján Slota.

"V týchto vianočných sviatočných dňoch, ktoré uznáva celý kresťanský svet, by som chcel všetkým zaželať menej nenávisti a zloby," dodal predseda SNS. To sa týka aj Barta, ktorý sa na plagáty SNS podľa neho dostal viac-menej náhodne.

"Je zarážajúce, ako sa správajú médiá, pomaly hovoria: Slotov Cigáň. Ja som ho prvýkrát videl na billboarde, našla si ho agentúra," odpovedal Slota na otázku, prečo na billboard vybrali práve Barta a či očakávali, že bude mať problémy so zákonom. "Pokiaľ ja viem, minimálne vtedy žiadny kriminálnik nebol," dodal.

Billboard mal podľa neho len ilustrovať predvolebné heslo SNS, "že by sme nemali dávať jesť ľuďom, ktorí nepracujú". Dodal, že až teraz boli medializované informácie, podľa ktorých je Bart obvinený, že "kradol alebo dokonca niekoho zbil". Ak by sa toto obvinenie ukázalo ako pravdivé, bolo by to podľa Slotu "čaro nechceného". "V konečnom dôsledku by sme boli asi dobrí prognostici, i keď nechcene," uzavrel. Lukáča Barta (27) z Veľkého Grobu polícia obvinila z lúpežného prepadnutia taxikára, ktorý ho 9. decembra 2010 viezol z herne. Fyzicky ho napadol a zobral mu 2250 eur.

 

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.