HRUŠOV: Počas predvolebného zhromaždenia sa pobili dve rómske rodiny

ilustračné foto TASR

Hrušov 25. novembra 2010 (TASR) - V obci Hrušov v okrese Rožňava došlo v stredu (24.11.) v kultúrnom dome a pred ním k hromadnej bitke občanov rómskej národnosti pre ich dlhodobé nezhody. TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Demjanovičová.

„V kultúrnom dome sa popoludní konalo predvolebné zhromaždenie občanov, na ktorom sa podávalo jedlo i alkohol. Pod vplyvom alkoholu začal 51-ročný Ján S. vykrikovať na 21-ročného Tibora D., aby dal pokoj jeho neteri, s ktorou chodí. Ján S. neskôr s nožom ohrozoval Tiborovho 45-ročného otca, ktorého poranil na krku. Nasledovala hromadná bitka, pri ktorej boli šiesti muži zranení. Z nich dvaja boli v nemocnici ošetrení a štyria sú so zraneniami hospitalizovaní v nemocnici.

Podľa nej 45-ročný Ján D. utrpel bodné rany v oblasti hrudníka a žalúdka a bude sa liečiť okolo troch mesiacov, rezné rany na bruchu a ramene si bude liečiť 43-ročný Eugen L. asi 42 dní, 13-ročný Marcel S., ktorý má rezné poranenie pravej ruky s poranením šliach, sa bude liečiť asi 42 dní, 51-ročný Ján S. utrpel bodnú ranu na stehne s dobou liečenia na dva týždne, 21-ročný Tibor D. utrpel zlomeninu záprstnej kosti a reznú ranu na ramene s dobou liečenia 4 až 6 týždňov a 25-ročný Eugen L., ktorý má reznú ranu na ľavej ruke, by sa mal liečiť menej ako 10 dní.

„Rožňavský policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci zločinu ublíženia na zdraví a prečinu výtržníctva. Keďže osoby boli včera pod vplyvom alkoholu, nebolo možné s nimi vykonať potrebné procesné úkony," dodala policajná hovorkyňa.

 

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.