01.09.2019 SPRÁVY

GLASGOW: 25-ročnú Rómku z Trebišova ukradli z domu a nútili ju mať sex s mužmi.

Ilustračné foto/STV

25-ročná žena z Trebišova polícii uviedla, že ju vzali zo Slovenska a priviedli do bytu v neznámom meste.

Škótsky súd v Glasgowe sa zaoberá prípadoch obchodvania s ľuďmi. Na lavici obžalovaných sedí Vojtech Gombar (61 rokov), Anil Wagle (37 rokov), Jana Šandorová (28 rokov) a Ratislav Adam (31 rokov). Všetci odmietajú, že obchodovali so ženami.

Proti nim však vystupuje 25-ročná žena z Trebišova, ktorú mali údajne ukradnúť. Pred súdom začiatkom septembra povedala, že ju kupliari zbili a zobrali jej občiansky preukaz.

Škótski prokurátori tvrdia, že obvinení mali páchať trestnú činnosť od roku 2011 do roku 2017. Vykorisťovať mali viac 13 žien. „Chcela som utiecť, ale nebolo to možné. Chcela som byť doma,“ povedala žena pred súdom.



Prokurátor Kath Harper sa ženy opýtal: „Čo si pamätáte ako ďalšiu vec?“ Svedkyňa odpovedala: „Vojto ma vzal do nejakého mesta, ale neviem, kde to bolo. Bola tam aj jeho manželka a jeho nevlastná dcéra.“

Trebišovčanka tiež potvrdila, že skončila „chodbe“ domu a že ju Vojto chcel predať Pakistancovi. Údajná obeť ďalej pred súdom tvrdila, že ju istá žena zobrala do ďalšieho bytu. „Boli na mne dvaja muži a ona od nich vzala peniaze. Neboli pekní, smrdeli. Nechcela som s nimi spať. Jeden ma udrel a vzal si späť peniaze od ženy," dodala 25-ročná žena.

Súdny proces so štvoricou bude čoskoro pokračovať. Všetko podstatné zo súdneho pojednávania vám sprostredkujeme vďaka našej spolupráci so škótkou televíziou. 

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.