Gipsy Television: Čoskoro už aj s TV reláciami

foto Gipsy Television

Bratislava 15. septembra 2010 (Gipsy Television) Rómska internetová televízia Gipsy Television, ktorá dnes oficiálne spustila webovú stránku sa pripravuje na vysielanie dvoch relácií, ktoré budú mapovať kultúrno-spoločenské a politické dianie na Slovensku, v Česku, Maďarsku a v Poľsku.

„Gipsy Television je výnimočná tým, že bude mapovať 4 krajiny. O niekoľko týždňov chceme spustiť spravodajskú reláciu Hiri a publicistický magazín Romano Dživipen. V tejto relácií dostanú priestor organizácie, ktoré pracujú s Rómami, občianski aktivisti, lídri, talenty. Propagovať budeme všetko to, čo sa nedostáva na obraz celoštátnych televízií. Chceme, aby sa návštevník nášho portálu pozeral na rómsku problematiku trochu ináč, ako mu to ponúkajú mienkotvorné média. Internetová televízia prinesie nielen obrazové, ale aj textové, aktuálne a objektívne spravodajstvo. Vytvoríme sieť novej generácie rómskych novinárov v krajinách V4. Navyše budeme vyrábať krátke dokumentárne filmy," povedal riaditeľ Gipsy Television Jozef Zeman. Pridanou hodnotou projektu je Poradňa. Rómom portál ponúka poradenský servis, odborné rady. Na otázky budú odpovedať odborníci na sociálnu politiku, školstvo, zdravotníctvo, právo, diskrimináciu a obchodovanie s ľuďmi. European Roma Cultural Centre Bratislava, ktoré je zriaďovateľom Gipsy Television pripravuje masívnu reklamnú kampaň. Rómska internetová televízia pošle 5 tisíc kusov informačných plagátov do organizácii, poradenských, komunitných centier na Slovensku, v Česku, Maďarsku a v Poľsku.

Projekt rómskej internetovej televízie finančne podporil International Visegrad Fund. European Roma Cultural Centre projekt spolufinancuje finančným a nefinančným vkladom. Partnermi projektu International Visual Art Foundation MEDIAWAVE z Madarska, Myslovicki Ośrodek Kultury i Sztuky "TRÓJKAT" z Poľska a Gabriela Bočková z Česka.

 

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.