07.02.2017 SPRÁVY

GALANTA: 2-miliónty elektronický občiansky preukaz si prevzal Fridrich Botló.

V Galante dnes vydali 2-miliónty elektronický občiansky preukaz. Jeho majiteľom je Fridrich Botló z Galanty. Osobne mu prišla zagratulovať štátna tajomníčka Ministerstva vnútra Denisa Saková a Zdenko Böhmer, generálny riaditeľ spoločnosti Enterprise Services Slovakia.

Ministerstvo vnútra mesačne vydáva 50 až 55-tisíc nových občianskych preukazov s čipom. "Občiansky preukaz s čipom je vo svojej podstate doklad dva v jednom. Je to doklad totožnosti a komunikačný prostriedok pre občanov potrebný pre používanie e-služieb poskytovaných štátom," uviedol tlačový odbor Ministerstva vnútra.

Rezort vnútra vydáva občianske preukazy s čipom od 2. decembra 2013. K dnešnému dňu o tento doklad požiadalo 2 milióny 13-tisíc občanov.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.