27.03.2019 SPRÁVY

FRANCÚZSKO: Falošné správy vyvolali v Paríži útoky na Rómov.

Foto: france24.com

Francúzska polícia zadržala v utorok 20 osôb podozrivých z útokov na príslušníkov rómskej menšiny. Došlok nim ešte v pondelok na dvoch predmestiach na severovýchode metropoly. Informovala o tom agentúra AFP.

Útoky sa odohrali v pondelok v noci na parížskych predmestiach Clichy-sous-Bois a Bobigny a nedošlo pri nich k žiadnym zraneniam. Pravdepodobne ich vyvolali nepodložené správy v sociálnych médiách, podľa ktorých sa neznámi muži jazdiaci v bielej dodávke po uvedených predmestiach pokúšajú unášať mladé ženy.

Ide o "nepodložené správy", z uvedených oblastí neboli hlásené nijaké únosy alebo pokusy o únos, povedal pre AFP nemenovaný predstaviteľ polície. Úrady v Paríži sa šíreniu týchto falošných odkazov pokúšajú zabrániť, pričom parížska polícia už v odkaze na Twitteri uviedla, že ide o nepodložené správy.




Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.