23.05.2019 SPRÁVY

EPvoľby: Polícia bude dohliadať na priebeh sobotňajších volieb.

Archívne foto

Priebeh sobotňajších volieb do Európskeho parlamentu bude monitorovať aj polícia. Dohliadať bude okrem iného na bezpečnosť premávky.

"Na zabezpečenie verejného poriadku, prípadne zvýšeného dohľadu nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky polícia opäť vyčlení adekvátne sily a prostriedky, ktoré budú zabezpečené ako v rámci bežného, tak aj zvýšeného výkonu služby všetkých služieb polície," uviedol hovorca Prezídia PZ Michal Slivka.

Pokiaľ by došlo k mimoriadnym udalostiam, bude o nich polícia informovať. "Priebežné informácie nemusia byť relevantné a presné," upozornil Slivka. Celkové výsledky bude podľa jeho slov prezentovať viceprezident Policajného zboru Róbert Bozalka na spoločnej nedeľnej tlačovej konferencii po vyhodnotení volieb.



V sobotu budú obyvatelia voliť 14 europoslancov, vyberať môžu z 31 politických subjektov. Poslanci europarlamentu sú volení na päťročné volebné obdobie. Hlasovacie právo majú slovenskí občania s trvalým pobytom na Slovensku, ale aj občania iného členského štátu, ktorí majú na Slovensku trvalý pobyt.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.